Find den perfekte parasol

parasol

Når solen skinner, og varmegraderne sniger sig op over de 20 grader, er det mest behageligt at opholde sig i skyggen. De fleste af os ved godt, at det ikke er sundt at sidde ude og stege i solen alt for længe ad gangen. Nogle er så heldige, at der er naturlig skygge på deres terrasse i løbet af dagen. Mange har dog ikke et strategisk træ, placeret i haven til at give optimal skygge.

Udvalget af parasoller er enormt, og det kan være svært at udpege den perfekte parasol. Dog bør du vælge en parasol ud fra, hvilken der giver den bedste beskyttelse mod solens stråler. Både børn og voksne har brug for at blive placeret i skyggen, for at undgå solens farlige stråler. Skal det kombineres med et flot design til indretningen af haven, så kan jeg anbefale havehviskeren, som altid har et par gode råd til din haveindretning.

Pas på børnene med den perfekte parasol

Den perfekte parasol vil selvfølgelig i høj grad være præget af, hvilke personlige præferencer du har og hvilket behov som skal dækkes. Har du mindre børn som også skal sidde i skygge, kan du med fordel også vælge at have flere parasoller. Gerne en som let kan flyttes, når solen ændre position. Særligt børn er sensitive, overfor solens stråler og har brug for ekstra beskyttelse. Selvom solcreme selvfølgelig er vigtigt, når de små skal beskyttes i solen, så er skygge i endnu højere grad vigtigt som beskyttelse mod solens UV stråler. Særligt i tidsrummet 12-15 er det vigtigt at være opmærksom på børnene, da det er her solens stråler er kraftigst.

Solcreme og skygge går hånd i hånd

Selvom man sidder under en parasol, er det stadig muligt at blive påvirket af solens stråler. Det gælder i særlig høj grad, hvis man ikke også har påført sig solcreme. Alt afhængig af hvilket tekstil der er blevet benyttet, vil også give forskellig beskyttelse. Her er vigtigt at være særlig opmærksom på både tykkelsen og tætheden, af det materiale som er blevet brugt. Derudover bør du være opmærksom på farven og særligt, om materialet er enten vådt eller tørt. De fleste parasoller er behandlet således, at den giver god beskyttelse. Hvis du har vasket materialet, har dette betydning for graden af beskyttelse. Jo færre stråler, som kan komme igennem materialet, jo bedre beskyttelse får du selvfølgelig. Derfor bør du altid spørge ind til disse faktorer hos den forhandler hvor du har købt parasollen, så du kan få både den bedste beskyttelse, men også den længste holdbarhed ud af din parasol.

parasol

admin