Mit valg af nye flotte hvide havemøbler

min have

Jeg var været ude og købe havemøbler. Jeg ledte efter noget hvidt og elegant, som ville passe ind på min terrasse. Så jeg og familien ville have et sted at hygge udenfor, som samtidig passer til indretningen af vores hus.

Jeg brugte en hel weekend og altså meget tid på at køre rundt til de forskellige møbelhuse, men vi fandt først det helt rigtige borde-bænke sæt da jeg kiggede online.

 

Online kunne jeg hurtigt kigge mange butikker igennem på bare en time, så det gik selvfølgelig hurtigere på nettet i forhold den køren frem og tilbage ude i butikkerne, hvor udvalget var begrænset. Da jeg så at der var gratis fragt på yderst lækre hvide havemøbler hos havemoebelshoppen.dk, som jeg og konen var enige om passede til os og vores hjem, slog jeg til.

Et par dage senere stod vores borde-bænke-sæt udenfor vores dør. Selvom der var lidt bøvl med at samle sættet, er jeg sikker på at jeg foretog det rigtige valg. Endelig har jeg nogle hvide havemøbler som danner ramme for hyggelige sommerdage i haven. Herunder følger lidt flere af mine overvejelser til din inspiration.

havemøbelsæt i hvidt

Minimal vedligehold og holdbar kvalitet

Da jeg kiggede på havesæt valgte jeg selvfølgelig først efter, hvad der ville se godt ud i vores have. Det var dog også vigtigt at jeg vidste, hvordan jeg skulle holde dem ved lige. Derfor var det vigtigt for mig at forhandleren online ligeledes kunne yde lidt support i forhold til, hvordan jeg skulle vedligeholde møblerne.

Jeg snakkede også med et par naboer om, hvad jeg skulle kigge efter når jeg handlede, for lige at få deres besyv med. De sagde alle, at jeg skulle være forberedt på at skulle nedslibe og male, når malingen/overfladebehandlingen begyndte at krakelere. På grund af mine samtaler med naboerne, kom der derfor også et ekstra fokus på at købe et sæt der bedst muligt holdte farven, og hvor vedligeholdelsen var minimal.

Med fokus på det, var jeg også klar til at bruge flere penge for at få et godt produkt, som jeg er blevet anbefalet af mine naboer. Ved samme lejlighed hørte jeg dem selvfølgelig også ad, hvordan de vedligeholdte deres udendørs møbler.

Balancen mellem kvalitet og pris

Når jeg handler oplever jeg tit at der er en balancegang mellem kvalitet og pris. Jeg har tit oplevet at en højere pris ikke nødvendigvis giver bedre kvalitet, men da jeg har betalt mere for produktet passer jeg bedre på det. Eksemplet jeg plejer at give, er, at min julestjerne til 500 kr. passer jeg markant bedre på end mine julekugler til 200 kr. pr. 10 stk.

Da jeg snakkede med mine naboer var det derfor vigtigt for mig at høre, hvilken træsort de valgte, samt hvilken type maling/behandling de brugte til vedligeholdelse. Online var der flere hjemmesider som havde meget nyttig information om dette også.

Det endte med at jeg faldt for træsorten teak i farven Skagen hvid pga. træets robusthed og farvens klassiske udtryk. Teak, fordi at sorten er nem at vedligeholde, samt indeholder naturlige olier som hjælper med at holde træets udseende. Malingen var vandbaseret pga. de miljømæssige gevinster. I det her tilfælde var der tale om et produkt der kostede lidt mere. Men især på grund af materialet, føler jeg at jeg fik mere for pengene – og altså kvalitet over kvantitet.

 

Jeg håber at mine oplevelser her kan være med til at hjælpe dig med dit valg af nye havemøbler og jeg svarer gerne på spørgsmål du måtte have ud over.

admin